w mojej o1 rowniez parowala szyba, pewnego razu zamarzla mi od srodka :evil: pomoglo umycie szyby, oraz po kazdej jezdzie zostawiam otwarte drzwi na chwile zeby wnetrze sie lekko wychlodzilo, problem zniknal. 8)
Parujące szyby
Zwiń
X
-
Podpinam się... mam O1. Boczne tylne szyby i tylna paruje tak,że mnie szlag trafia. Klimatyzacja automatyczna. Jak to ustawiać bo podczas jazdy kombinuje ciepłym i zimnym i domyślam się,że to jeszcze gorzej wpływa. Proszę napisać jak najlepiej ustawić to badziewie bo niedługo nie wytrzymam i szyby polecą :P
Nie wiem czy otwierać wszystkie nawiewy? Czy lecieć na ECONIE czy na AUTO. Filtry wszystkie wymieniane 5 tys km temu, więc powinny być oki. Klima nabijana była w czerwcu.Champ20ns!
Komentarz
-
-
Najpierw to zrobiłem odkurzyłem dokładnie, umyłem szyby od wewnątrz i zewnątrz. Fakt myłem Clinem do szyb nie żadnym specyfikiem ale jak w domu nie parują to tam też nie powinny. Mam gumowe wycieraczki, które regularnie ogarniam.
Przeglądając forum wpadłem na jeden trop ale teraz nie wiem czy to moja wizja i przewrażliwienie czy córka butem nanosi na próg bo jakbym z lewej strony widział między plastkiem a uszczelką wodę. Ciekawe czy tam gdzieś coś nie puszcza i woda dostaje się do środka. Będę miał wolne kilka dni to sprawdzę. Myślicie,że ma sens jakby załóżmy usiadł w środku w aucie a ktoś mocno lałbym wodą po aucie i szukać ewentualnych przecieków. Filtr na bank dobry bo zakładałem przy wymianie oleju wszystkie, kabinowy i przeciwpyłkowy.
Najgorzej z tymi bocznymi z tyłu... niby mocno nie przeszkadzają ale drażnią mnie tak,że masakra bo auto wygląda jakbym libacje z tyłu miał.Champ20ns!
Komentarz
-
Komentarz