Parujące szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Matix
    Classic
    • 2015
    • 19

w mojej o1 rowniez parowala szyba, pewnego razu zamarzla mi od srodka :evil: pomoglo umycie szyby, oraz po kazdej jezdzie zostawiam otwarte drzwi na chwile zeby wnetrze sie lekko wychlodzilo, problem zniknal. 8)

Komentarz

• speedy1953
      Ambiente
      • 2008
      • 105

U mnie była to nieszczelna nagrzewniczka
      Żeby wymienić należy rozebrać cały przód wewnątrz kabiny i szukac ukrytych nakrętek mocujących cała urządzenie .
      0 mandatów za prędkość

Komentarz

• Pixon
        Rider
        • 2013
        • 541
        • Fabia (NJ3)

lub oddać do serwisu za około 600 zł, nie ASO.
        Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• bo86bo
          Rider
          • 2015
          • 318
          • Octavia I (1U2)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Podpinam się... mam O1. Boczne tylne szyby i tylna paruje tak,że mnie szlag trafia. Klimatyzacja automatyczna. Jak to ustawiać bo podczas jazdy kombinuje ciepłym i zimnym i domyślam się,że to jeszcze gorzej wpływa. Proszę napisać jak najlepiej ustawić to badziewie bo niedługo nie wytrzymam i szyby polecą :P

Nie wiem czy otwierać wszystkie nawiewy? Czy lecieć na ECONIE czy na AUTO. Filtry wszystkie wymieniane 5 tys km temu, więc powinny być oki. Klima nabijana była w czerwcu.
          Champ20ns!

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6910
            • Ford

bo86bo, kup sobie żwirek dla kotów. Nasyp w jakiś woreczek bawełniany ewentualnie w skarpetki i wrzuć do auta. Żwirek dobrze chlonie wilgoc i nie bedziesz mial problemu z parowaniem szyb.

филип
            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• bo86bo
              Rider
              • 2015
              • 318
              • Octavia I (1U2)
              • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Właśnie o takim zabiegu mówił mi znajomy ale myślałem,że mnie pod hooy ładuje. Powiem tak z przednią szybą i bocznymi z przodu nie mam problemu ale tylna i boczne z tyłu wyglądają jakby ktoś wódę na bieżąco ładował.

A klimę ustawiać na ECONIE czy na AUTO?
              Champ20ns!

Komentarz

• endryu
                RS
                • 2006
                • 3777
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                kup sobie żwirek dla kotów
                Ale tylko ten tzw. "silikonowy".
                O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                =================================================

Komentarz

• eaglemirek
                  RS
                  • 2010
                  • 14144
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja dodam jeszcze by dobrze wyczyścić/odkurzyć całe wnętrze bo kurz jest higroskopijny i utrzymuje wilgoć. Podobnie sprawa ma się z szybami, dobrze umyć i odtłuścić :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• bo86bo
                    Rider
                    • 2015
                    • 318
                    • Octavia I (1U2)
                    • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Najpierw to zrobiłem odkurzyłem dokładnie, umyłem szyby od wewnątrz i zewnątrz. Fakt myłem Clinem do szyb nie żadnym specyfikiem ale jak w domu nie parują to tam też nie powinny. Mam gumowe wycieraczki, które regularnie ogarniam.

Przeglądając forum wpadłem na jeden trop ale teraz nie wiem czy to moja wizja i przewrażliwienie czy córka butem nanosi na próg bo jakbym z lewej strony widział między plastkiem a uszczelką wodę. Ciekawe czy tam gdzieś coś nie puszcza i woda dostaje się do środka. Będę miał wolne kilka dni to sprawdzę. Myślicie,że ma sens jakby załóżmy usiadł w środku w aucie a ktoś mocno lałbym wodą po aucie i szukać ewentualnych przecieków. Filtr na bank dobry bo zakładałem przy wymianie oleju wszystkie, kabinowy i przeciwpyłkowy.

Najgorzej z tymi bocznymi z tyłu... niby mocno nie przeszkadzają ale drażnią mnie tak,że masakra bo auto wygląda jakbym libacje z tyłu miał.
                    Champ20ns!

Komentarz

Pracuję...